Czy Dolny Śląsk jest atrakcyjny dla turystów? Z pewnością tak… i to nie tylko za sprawą pięknych zamków, pałaców, gór, parków krajobrazowych i wielu tajemniczych miejsc, których legendy przyprawiają o dreszcze emocji, ciekawość i chęć poznania historii opowiadanych przez przewodników i restauratorów. Równie interesująca jest regionalna kuchnia, która stała się celem naszej dwudniowej wyprawy w ramach stażu – wizyty zawodoznawczej. Dolnośląskie wypieki w Gospodarstwie agroturystycznym „U Kasi” były znakomitą rekomendacją kuchni regionalnej - Przepisy zabraliśmy ze sobą do Bochni, żeby przypominały nam smak naszej kulinarnej przygody, a najbliższe zajęcia poświęcimy na samodzielną próbę zmierzenia się z recepturą. Mamy nadzieję, że przygotowane smakołyki docenią koledzy i koleżanki – mówi ktoś tam z wycieczkowiczów.
Hotel Polanica to zupełnie inny klimat
– klasyczna restauracja i nowoczesny bar. Co lepsze? Wybór należy do
klientów, których na Dolnym Śląsku nie brakuje. Wśród gości można
usłyszeć nie tylko język polski, ale także niemiecki, angielski i
czeski. Obcokrajowców nie brakuje. I tu trzeba przyznać, że przydały
się dodatkowe zajęcia z języka angielskiego, które podobnie jak ten
wyjazd odbywały się w ramach projektu „Modernizacja kształcenia
zawodowego w Małopolsce”, który jest współfinansowany przez Unię
Europejską (JT)
|
„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.
Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.