Spotkanie pod tym hasłem odbyło się 30 października 2014 r. w szkole przy ulicy Stasiaka1A. Miało ono na celu promowanie zdrowego odżywiania, a przede wszystkim zachęcenia do jedzenia warzyw i owoców przez dzieci i młodzież. Uczniowie klas gimnazjalnych przygotowali prezentację, w której przedstawili najważniejsze właściwości zdrowotne jabłek, gruszek i marchewek. Starali się przekonać swoich rówieśników oraz młodszych kolegów do częstego ich jedzenia, dzięki czemu będą odporni na choroby. Po części oficjalnej, młodzież z ZSZ pod czujnym okiem swojej opiekunki, Pani Adriany Ignacyk, przygotowała dla wszystkich zebranych sok ze świeżych owoców i warzyw. Młodzi kucharze zaprezentowali swoje umiejętności kulinarne i udowodnili, że potrafią przygotować smaczny i zdrowy napój nawet dla tak dużego grona osób. A uczniowie? Nikt nie odmówił dolewki soku. Wszystkim bardzo smakował owocowo – warzywny specjał. A zatem cel osiągnięty! Mamy nadzieję, że teraz wszyscy „pomyślą dwa razy”, nim sięgną po drogie i niezdrowe napoje sztucznie słodzone. Samorząd Uczniowski
|
„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.
Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.