XX Małopolski Konkurs Kucharsko – Cukierniczy dla szkół Zawodowych Specjalnych

19.05.2022
Trzy osoby w ubraniach kucharskich stoją na sali gimnastycznej. Dwie z nich trzymają w dłoni torebki prezentowe.
19 maja 2022 r. uczniowie klasy II szkoły branżowej o w zawodzie kucharz wzięli udział w jubileuszowym XX Małopolskim Konkursie Kucharsko- Cukierniczym w Krakowie.
Naszą szkołę reprezentowali godnie: Małgorzata Kałucka oraz Filip Gancarz pod kierunkiem nauczyciela przedmiotów gastronomicznych Anny Prokop.

Konkursy są przeprowadzane w Zespole Szkół Specjalnych w Krakowie Nr 14 od 20 lat, cieszą się dużą popularnością oraz odznaczają wysokim poziomem uczestników. Uczniowie mają możliwość wykonywać samodzielnie zadania konkursowe w pracowniach gastronomicznych i wykazać się umiejętnościami nabytymi podczas nauki zawodu.

Tegoroczny konkurs odbył się po hasłem „Tradycyjna Kuchnia w nowoczesnym wydaniu”.
Nasi kucharze dzielnie walczyli o punkty jurorów, zdobywając wyróżnienie. Ich praca oceniana była pod kątem organizacji pracy, poprawności procesu technologicznego, jakości i estetyki wykonywanych potraw, a także przestrzegania przepisów bhp.
Jednak przede wszystkich liczyła się zabawa i satysfakcja z dobrze wykonanego zadania oraz możliwość integracji z kolegami „po fachu”. Uczniom gratulujemy i zachęcamy do dalszego rozwoju!

/Anna Prokop/

Galeria
Dwie osoby w stroju kucharskim i kobieta stoją przy stole z potrawą.

Logotypy funduszy UE

„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.

Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.