Małopolski Konkurs Kucharsko-Cukierniczy dla uczniów szkół branżowych specjalnych

20.04.2023
Dwoje uczniów w fartuchach i czapkach kucharskich pozuje d zdjęcia za zastawionym stołem z dwoma kucharzami w strojach kucharskich.
W dniu 20.04.2023 r. młodzież ze Szkoły Branżowej naszego Ośrodka wzięli udział w XXI Małopolskim Konkursie Kucharsko – Cukierniczym, który jak co roku odbył się w Zespole Szkół Specjalnych nr 14 w Krakowie.

Dwuosobowy zespół wychowanków kształcących się w zawodzie kucharz uczestniczył w konkursie kucharskim rywalizując z uczniami małopolskich szkół z Krakowa, Kobylanki, Oświęcimia oraz z uczniami z Czech i Słowacji.

Uczniowie wykonali danie główne oraz zakąskę w formie nawiązującej do tematyki tegorocznego konkursu „Smaki ziemiańskiego stołu w XIX wieku”. Naszą ekipę tworzyli Małgorzata Kałucka i Patryk Szelachowski, którzy sprostali zadaniom konkursowym zdobywając wyróżnienie. Uwagę przyciągał również udekorowany staropolski stół. Do tego wyzwania przygotowały uczniów panie: Anna Prokop oraz Marzena Piech.
Wychowankom gratulujemy i życzymy sukcesów w dalszym zdobywaniu umiejętności kulinarnych.
/A. Prokop, M. Piech/

Galeria (link otworzy się w nowym oknie)
Na stole nakrytym bordowym aksamitem stoją talerze i półmiski z daniami, obok nich stoi świecznik

Logotypy funduszy UE

„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.

Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.