Impreza została zorganizowana przez Zespół Szkół Specjalnych nr 14 w Krakowie. Motywem przewodnim tegorocznej edycji był temat „Podróże kształcą – kuchnia europejska”.
Drużynę SOSW w Bochni stanowiły uczennice klas II i III SB: Zuzanna Krzywda i Emilia Kuska, które przygotowywały panie: Anna Prokop i Marzena Piech. Praca uczniów oceniana była pod względem organizacji pracy, przeprowadzenia procesu technologicznego produkcji potrawy i zakąski, jakości oraz estetyki wykonywanych potraw, a także przestrzegania przepisów bhp. Oceniana również była prezentacja wykonanych wyrobów oraz dekoracja stołu adekwatna do tematu konkursu.
Nasz zespół poradził sobie świetnie, wykazując się umiejętnościami kulinarnymi i samodzielnością w działaniu. Uczennice sporządziły potrawy z kuchni francuskiej, za co zdobyły Nagrodę Specjalną konkursu, otrzymały dyplom i sprzęt gastronomiczny. Wychowankom naszego Ośrodka gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów i rozwoju w swojej branży.
/A. Prokop, M. Piech/
„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.
Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.