Skromny standard obsługi gości agroturystyki oraz pyszna regionalna kuchnia to tematyka dwudniowej wizyty zawodoznawczej, którą odbyli uczniowie branży gastronomicznej Zasadniczej Szkoły Zawodowej. Miejscem zajęć były gospodarstwa agroturystyczne w pięknych Bieszczadach. Nocowaliśmy w „Zagrodzie Magija” położonej w Orelcu, tu smażyliśmy pierogi na oleju i piekliśmy rogaliki. Warsztaty pieczenia chleba miały miejsce w gospodarstwie „U Fika”, natomiast warsztaty mleczarskie u państwa Beaty i Marka Kołodziejów w Dźwiniaczu Dolnym. Ten ciekawy wyjazd dał nam pewne wyobrażenie o pracy w gospodarstwach agroturystycznych. Uczestnicy byli bardzo zadowoleni. W przyszłości chętnie skorzystają z podobnej wycieczki, jeśli będzie taka możliwość. Wyjazd odbył się w ramach projektu „Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce” i był w całości sfinansowany przez Europejski Fundusz Społeczny. Patrycja Kuchno kl. II ZSZ
|
„Cyfrowy Powiat Bocheński” - E-administracja w Powiecie Bocheńskim.
Używamy plików cookies w celu optymalnej obsługi Państwa wizyty na naszej stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.